måndag 20 maj 2013

Workshop hos Dan Leonette, del 1

Bilderna berättar hur vi gjorde vår första bränning, en så kallad Sawdust, vilket väl torde kunna benämnas Sågspånsbränning på svenska. Eller någon därute kanske har något bättre namn på svenska?

Här ser ni en bildkavalkad som, åtminstone för mig själv, förklarar hur och vad vi gjorde. Repetition är kunskapens moder! (Var det någon  annan som sa så eller har jag hittat på något nytt nu?)







Färdigt! Nästan. Ska putsas lite bara.
Fortsättning följer en annan dag. Då handlar det kanske om Sawdust i tunna som bränns underifrån. Då framträder andra effekter. Frågor på detta?
Solong och god natt!

4 kommentarer:

  1. jättebra bilder, kul att få se och ta del av kunskapen :)

    SvaraRadera
  2. Sawdust är nog gotländska för sågspån ;-)
    Men gud så läcker den blev. Vad är det för ståltråd du har lindat runt?

    SvaraRadera
  3. Haha, visst skulle man kunna tro att det är gotländsa. Ja, hur var det nu igen.... Vilken sorts ståltråd.... hm... kommer jag typiskt nog inte ihåg, men den var ganska mjuk och lätt att böja. Danny köper en hel del material från USA så jag antar att man får gå till bygghandeln och fråga efter en böjlig ståltråd.

    SvaraRadera
  4. Hm, kanske man skulle kunna ta koppartråd till och med och få en effekt av den. Ja det är väl bara till och prova sig fram. Jätte kul och se dina bilder, man blir verkligen inspirerad.

    SvaraRadera