onsdag 25 december 2013

GOD FORTSÄTTNING!

Idag, Juldagen, är det väl en riktig sjusovardag!? Regn, regn, regn, det är så trist ute att jag inte vill sticka näsan utanför dörren. Men jag har svår verkstadsabstinens. Tar kanske bussen till Drömverkstan i alla fall. Eller så stannar jag hemma, låter sprickan i skinnet på lillfingret läka och sätter fart på stickandet i stället. Bautadisken från igår är avklarad och att äta, nääe, idag fastar jag. Kroppen min är nu led på potatismat, brödmat, godismat, rismat, saftsåsmat. Det var ju nästan ett år sen sist. Vilken chock det måste vara. Tacka vet jag de så kallade tillbehören;
Fänkålssallad med babyspenat och apelsinfiléer. Prickarna är poppade senapskorn. Ganska snyggt i mitt egenhändigt tillverkade keramikfat. Och gott och fräscht var det, det kan jag lova.
Romansallad och tomater á la naturell kan jag inte leva utan numera.
Och vad är nu detta för nå´t kanske du undrar. Ugnsbakad hel rotselleri. Den var inne i ugnen i 2 timmar och tillsammans med skirat smör kryddat med dill och citronskalsrasp var det en underbar smaksensation. Hörde någonstans att det numera är finkockarnas favvomat.
Jansson är väl obligatorisk, den kommer jag inte undan. Men i år blev den för salt! Så den åkte i soporna. Jag har legat av mig på potatisfronten tror jag. Formen har jag gjort själv så här har ni bevis för att min keramik håller för ugnen.
Här är ytterligare en nyhet för i år; bakad gräddfil toppad med kallrökt lax, salladslök, rom, dill, majonäs och citron. Det var gott och så fick mina egenhändigt drejade portionsformar komma till användning.
Tog en svängom med min goa unge innan......
....... hon och Micke tackade för sig och åkte hem till Axelsberg.
Jag är såååå tacksam för att jag fick ha er till bords även denna julafton, Micke och Linnea. Men nästa år blir det Växjö. Någon rättvisa måste det väl vara! Det fattar till och med jag.
Passar på att tacka för julklappen som kom ända från Småland. Tvålautomaten funkar verkligen jättebra, den passar en som nästan lider av bacillskräck.  Men den är alldeles för fin för att få komma till Drömverkstan som du tänkte, W.
Tack för besöket och ha det nu gott alla människobarn! Vila, umgås, promenera, gå på bio, handla på rea, och ha det alldeles, alldeles underbart. Kram på er alla!

7 kommentarer:

  1. Nice .....blir sugen ...kan man säga :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får komma hit och ta del av min prima meny, jag kan göra den igen.Undrar om ditt namn börjar på K?

      Radera
  2. Hej Inger och god fortsättning till dig.
    Vad mycket gott du hade på julbordet, lite annorlunda mot vad jag är van vid. Läge att prova.
    Mycket fina saker som vanligt.
    Ha det bra och Gott Nytt År önskar vi i 47:an.

    SvaraRadera
  3. God fortsättning och Gott Nytt År till er i 47:an. Hoppas att ni har klarat er utan påhälsning i stugan. Nu har jag inte varit på kollo på några dagar så det är inte utan att jag undrar om jag har klarat mig. Dessan ringde och sa de har varit hos henne! Fy tusingen för att behöva gå och vara orolig för detta nu. Hoppas att det kommer två meter snö snart!
    Ha det gott och så håller jag tummarna.
    Kram Inger

    SvaraRadera
  4. Ja, nu får det vara nog med inbrott, 28 st enligt Åke Holm.
    Vi skall ut i dag igen, kan gå förbi och kolla din stuga så du slipper vara orolig. Hörde att dom tog 3 st tjuvar på Odlaren, i stuga 103. Hoppas det är samma som gjort inbrott hos oss så vi slipper mer påhälsningar.
    Anne
    Anne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så bra om ni går förbi. Min grind som ni så snällt stänger kan ni lämna öppen. Det blir lättare att komma in om det skulle komma 2 meter snö (hahaha). Har du hört vad det är de är ute efter? Förbaskade typer, de borde väl fatta att man inte har värdesaker kvar i stugorna över vintern.
      Vi hörs/Inger

      Radera