lördag 8 mars 2014

JA! Säg JA!

Om vi skulle pröva att säga ja även om första impulsen kanske är att säga nej. Tror att JA leder in på bättre, roligare och mer kreativa vägar. Vad tror du?

Nu kanske du kommer in på funderingar om intim samvaro med det motsatta könet, eller samma för den delen, men där är inte jag just nu. Funderar mer på det dagliga samspelet människor emellan, samarbeten där vi behöver stöttning av varandra och där vi behöver vara överens, eller åtminstone vara överens om en kompromiss som gör att ingen känner sig som en förlorare.

Det finns en övning som går ut på att undersöka vad som händer i en grupp om man hela tiden säger JA till andras förslag. Det brukar visa sig att JA för en kreativ process framåt medan NEJ gör så att gruppen deppar ihop och inte kommer vidare. Det tål att tänka på eller hur?

Idag kunde vi i alla fall säga JAAAA! till solen. Den var så skön och kunde man finna lä så blev det dubbelt skönt. Vi tog en promenad ner till Ekudden vid Listudden/Flaten och där var så vackert så det tog andan ur en.

Den blåa lilla fläcken du ser långt därborta vid vägens ände är Flaten, vår kära badsjö. Vera och jag var överens om att vi känner oss rika som har så vacker natur inpå knutarna på vårt koloniområde.

Målet för vår promenad denna dag var egentligen detta:




Snödroppar, massor av snödroppar! Hela Ekudden neråt sjön till är full av snödroppar. Här gäller det att passa på i rättan tid, annars missar man hela härligheten.
Om en vecka är det fullkomligt blått av blåsippor här. Nu var det en och annan som försiktigt stack upp sitt söta ansikte bland eklöven.

Blommande hassel är vackert i all sin enkelhet.

När vi gick runt där bland de torra löven och spanade efter vårtecken och funderade över de många grunderna till hus som naturen har tagit tillbaka så var det som att folket som en gång bott i området var närvarande på något vis. Det kände både jag och Vera. Så då måste det vara sant!

Kram och tack för att du kikade in på min sida.

4 kommentarer:

  1. Vilken härlig promenad i vårsolen ;-)
    Lyckos er som har blåsippor.
    Inget som finns här i Skåne.
    Kanske det är därför dom är fridlysta.
    Ha det gott.
    Annelie

    SvaraRadera
    Svar
    1. JA, jag blir glad av att se blåsippor. Inte visste jag att de inte finns i Skåne. Vilken blomma är den första på våren som du blir glad av Annelie?

      Radera
  2. Åh! Underbart inlägg om påverkan och hur mycket man kan göra själv med rätt inställning. Säga ja, våga hoppa på tåget och ge sig i kast med saker, fast än det kanske verkar lite läskigt. Då kan man komma precis hur långt som helst, speciellt om det är ihop med andra kreativa människor :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. JA, och visst är det väl så att en grupp människor mår lite bättre av att säga JA till varandra. BRA är också ett bra ord som vi kanske skulle använda lite mera.

      Radera