söndag 15 september 2013

Bra söndag

.....betyder bokklubbssöndag. Idag träffades vi hos Gunilla efter ett långt sommaruppehåll. Vi är några gamla Raketenföräldrar som bestämde oss för att vi inte ville sluta att träffas bara för att våra barn gick vidare till andra skolor efter sina fyra första år. Sedan dess har det runnit vatten under broarna i 16 år! Vi har träffats med 4-6 veckors mellanrum för att prata om böcker. Vi är inte en så´n där disciplinerad bokklubb som håller oss strikt till det vi har bestämt. Näärå, precis tvärtom är det. En lyckträff om vi har läst samma bok till samma träff. Vi är så härligt befriade från stränga krav på att följa läsplaner. Våra analyser och upplevelser av böckerna kan sväva ut i samtal om våra egna liv.

Denna söndag hade vi alla läst samma bok i alla fall.
Lena Andersson beskriver här sakernas tillstånd på ett knivskarpt sätt. Man blir allt lite ledsen över att vi människor verkar ha ett sån´t stort behov av att ta plats genom att trycka ner andra. Kan vi inte bara sluta!? Nä, troligen inte.
I kvällens Babel medverkade Lena Andersson där hon pratade om sin nya bok Egenmäktigt förfarande, en roman om kärlek, om stum, dum, olycklig och blind sådan. Det var så kul att lyssna på Lena A när hon berättade om sin bok. I en skräckfilmsaktig historia om kärlek finns det en hel del plats för, kanske generade, igenkänningsskratt. Hon berättar med en humor som jag gillar.
- Det går inte att förstå varför vi blir förälskade i skitstövlar, det kan vi sluta att försöka säger Lena.

Nu blev jag väldigt sugen på att läsa den nya boken. Måste vänta tills den kommer ut i det lätta formatet. Orkar tamejsjutton inte hålla i en tung bok. En läsplatta vore kanske en bra lösning..... tänkte teknikdumstruten.

En bra söndag innebar också att verkstadskontot fick tillökning. En kollogranne hämtade tre stycken svarta ljusstakar. Nu måste jag öva på att få dem högre, mycket högre, 30 cm helst.

Slutar med att visa upp en märkvärdig tomat som jag hittade hos en kolonist här på Listudden. Den heter Indigo Rose. Jag har torkat lite frön och ska försöka fröföröka den nästa sommar. Hoppas att det inte är en F1:a. Visst ser det nästan ut som ett plommon i skalet?

Ha en riktigt god arbetsvecka alla jobbare. Jag fortsätter väl att städa upp i trädgården, städa verkstan här på kolonin, åka hem med frysmaten och glasyrer till Farsta, åka till nya verkstan i Skarpnäck med prylar med mera. Hur fasen hade jag tid att jobba! Kramkram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar