fredag 16 augusti 2013

Promenadgruppen på gång!

Idag var det min tur att ordna med och bestämma vart promenadgruppen skulle gå. Så då bestämde jag att vi skulle utforska vårt närområde. Det är så lätt att dra iväg till intressanta ställen lite längre bort och att glömma bort att ta del av det som händer i vår omedelbara närhet.

Till dagens promenad behövdes varken baddräkt eller SL-kort eller bil. Vi har allt i lite oroliga ordalag pratat om bygget av bostäder som har pågått en tid borta vid Sköndal, inte långt från Odlarens koloniområde. Det är än så länge bara "grusstället" och en skogsplätt som skiljer dessa områden åt. Igår tog jag cykeln och rekognoserade lite men jag åkte vilse, gång- och cykelstigar korsade varandra och innan jag visste ordet av var jag i Sköndals handikappbad. Så himla fint! Både strandbad och bassäng.

Men vi började vår promenad med att titta på alla nybyggda hus. Vi var ganska ense om att husen och omgivningarna var fina. Den som har varit landskapsarkitekt här har tänkt på människorna och gjort ett jobb som vi gillade. Här kommer de boende att trivas, den saken är klar!
Mycket av naturen är införlivad i de mer anlagda ytorna. En stor gräsplan böljar lite och bildar en grund dal i mitten där det finns en damm och en bäck gjord av sten.
En stor sittplats med en stor grill. Här blir det säkert gemensamma fester.

Vi fortsatte genom nybygget och hamnade i Stora Sköndals område bland äldre bebyggelse. Det är ett passande namn för stort är det och lätt att gå vilse. Här, där vinden rasslade i vassen, fanns en bänk med utsikt över sjön Dreviken. Där fick tre oviga gångare plats och de mer viga satte sig på marken. Ja en lade sig ner för lite vila. Här fikade vi och pratade om när nästa promenad, som Vera ska fixa, kan ske.

I området som ligger ganska skyddat såg vi detta träd. Ett tulpanträd. Vi måste komma ihåg att gå hit och titta på det i vår. Det är ganska speciellt med sina blad som ser avklippta ut.

Hortensian, som vi tyckte liknade ett Olvon, fanns där också.

Det är inte så ofta man kryper på marken nu för tiden..... Denna varelse hade sina vägar förbi oss. Är det någon som har sett nå´t liknande? Vi har det inte. På lite håll, med våra svaga ögon, tyckte vi att det såg ut som om den hade pärlor på ryggen i den lurviga pälsen.

Ett par timmars promenad i omgivningarna gav oss en del kunskap om vad som är på gång nästgårds. Kul promenad tyckte alla.

Må så gott och tack för besöket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar