tisdag 17 december 2013

Efterlysning

För ett par veckor sedan blev en dramaten fullastad med bland annat min keramik kvarglömd på en Vaxholmsbuss.
Med mycket pyssel hade mina saker, tillverkade med ganska stor möda i en väldigt dyr lera, blivit brända i denna tunna som är stationerad ute på Ramsö.


Vi hade ju som bekant är för vissa, i våras varit på Gotland hos Danny Leonette och lärt oss diverse bränningsmetoder, bland annat Sawdust som det heter på engelska. På svenska blir det väl Sågspånsbränning. Och nu skulle våra lärdomar praktiseras. Vi var laddade med oxider, sulfater, karbonater och vanligt salt.



Dessa pulver skulle vi strö på sakerna som vi bäddade ner i tidningspapper, pellets, sågspån och pinnar.



Vi fjuttade på det hela med visst besvär men när vi begav oss hem med båten på eftermiddagen så brann det bra. Senare fick vi rapport, från tunnans ägare Maria, om att det hela hade slocknat innan allt material hade brunnit upp. Hon fick liv i brasan och till slut låg våra saker färdigbrända på botten av tunnan. Undrar hur de såg ut.......

Nu till det sorgliga i historien. Maria skulle vara så snäll och ta med sig våra saker till stan så att vi skulle kunna hämta dem där. Trött och kanske lite sömndrucken kliver Maria av bussen. UTAN DRAMATEN!!!!! Det tog säkert några dagar innan Maria tog mod till sig och informerade oss om den tråkiga händelsen.
Så kan det gå när inte haspen är på ;)
Så här såg mina saker ut före .......

Hur de såg ut efter, ja det får jag aldrig veta. För den fullastade dramaten var puts väck. Den hade någon glad, läs dum, bussresenär lagt vantarna på. HOPPAS ATT VEDERBÖRANDE ÄR NÖJD!

Tack för besöket. Du kanske har hört talas om en dramaten fullastad med märkvärdig keramik......

6 kommentarer:

  1. Nämen gud så snopet allt blev. Detta jobb som all innebär.
    Förstår dock inte varför ni inte stannade kvar för att få se slut resultatet.
    Dramatik på högsta nivå.
    Dum fråga kanske men vad är en Dramaten?
    Hoppas det fixar sig.
    Kram
    Annlei

    SvaraRadera
  2. Ja, och du kan väl föreställa dig hur nyfikna vi var på resultatet. Vi kunde inte stanna kvar för det tog säkert nästan två dygn innan man kunde ta upp sakerna ur tunnan. Hade allt gått som det skulle med elden så hade det tagit ett dygn och vi kunde tyvärr inte stanna över natten.
    Detta hände ju för några veckor sedan och inte förrän nu har jag smält det hela. Det är ju trots allt en världslig sak att förlora lite saker ;)

    SvaraRadera
  3. Men, vad tråkigt. Förstår att det tagit tid att smälta detta. Så mycket arbete som gått förlorat.
    Hoppas dom som tagit/hittat din dramaten "krockar" med den och allt går i kras, så dom inte får någon som helst glädje av dina fina saker.
    Men känner jag dig rätt, så tar du nya tag.
    Ha nu en riktigt God Jul.
    Kram Anne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joru Anne, nog har jag tagit nya tag. Men jag bränner inte mer keramik i oturstunnan ute på Ramsö. Gillar bättre vanlig raku, där ser man resultatet genast nästan och så tar man med sig sina egna saker på en gång. Önskar dig också en god grön jul! (I dubbel bemärkelse!)

      Radera
  4. Nej, så tråkigt!
    Oärliga människor finns det gott om tyvärr. Och har det nu gått en tid så är det väl ingen chans att den kommer tillbaka.

    Agneta

    SvaraRadera
  5. Jag hoppas i alla fall att vederbörande tycker att det var ett fynd hen gjorde;)

    SvaraRadera